Update corona vaccinatie

Update corona vaccinatie

Inmiddels hebben onze patiënten geboren in 1956 en 1957 de uitnodiging ontvangen. Door het aantal vaccins dat we geleverd hebben gekregen, hadden we ook de mogelijkheid onze patiënten geboren in 1958 uit te nodigen.

We krijgen veel vragen rondom de organisatie van het vaccineren. Daarom hier voor u een verdere uitleg.

  • Waarom is het zo belangrijk om te komen op de dag en het tijdstip in de uitnodiging? De vaccins worden aangeleverd in ampullen waar 11 vaccins uit te halen zijn. Als een ampul eenmaal aangebroken is, moet deze binnen 6 uur opgemaakt worden. Dit betekent dat we steeds in  een veelvoud van 11 personen moeten vaccineren. Een hele organisatie dus, wat maakt dat we niet heel flexibel kunnen zijn in betreft dag van vaccineren. We proberen u zo goed mogelijk terwille te zijn, maar moeten ook zuinig en verantwoord omgaan met de vaccins. Verspilling van vaccins kunnen we ons niet permitteren, aangezien uiteindelijk alle inwoners van Nederland in aanmerking moeten kunnen komen voor vaccinatie . Als we een nieuwe ampul aanbreken, moeten we er zeker van zijn dat we deze ook volledig gebruiken binnen deze 6 uur. Daarom dan ook de dringende oproep om te komen op de dag en het tijdstip die op de uitnodiging staan.
  • Waar kan ik antwoord op mijn vragen vinden? Wij begrijpen het als u vragen heeft en liefst staan we u natuurlijk persoonlijk te woord om deze vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Echter om te voorkomen dat onze doktersassistentes geen tijd meer hebben voor de overige zorg voor u, zouden we u willen verzoeken eerst te bekijken of het antwoord op uw vraag te vinden is op de sites die onderaan dit bericht vermeld staan.

Team Obbicht

——————————————————————————————————————————————————–

Gisteravond, 10-02,  hebben wij te horen gekregen dat wij binnen 2 weken de Corona vaccins krijgen om mensen, geboren in 1956 en 1957, te kunnen vaccineren. Deze mensen krijgen een dezer dagen van ons een uitnodiging. U hoeft ons dus niet te bellen, dit gaat vanzelf.

Tevens komen mensen die fors overgewicht hebben van 18 jaar tot 65 jaar in aanmerking voor dit vaccin. Omdat wij niet van iedereen het gewicht  weten, zouden we u willen verzoeken om via mail of telefoon contact met ons op te nemen als u fors overgewicht heeft, namelijk een BMI boven de 40 . Dit kunt u zelf uitrekenen via: https://www.voedingscentrum.nl/nl/bmi-meter

—————————————————————————————————————————————————-

 

Bij vragen over het Corona vaccin: kijk  op de site van het RIVM of GGD :

GGD:  https://www.ggdzl.nl/coronavirus

RIVM: https://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie

Wij houden u via onze website en Facebook pagina op de hoogte over de vaccins.

 Call Now Button