Update corona vaccinatie

Update corona vaccinatie

Voor alle 60-62-jarige patiënten van onze huisartsenpraktijk krijgen we komende week een nieuwe levering vaccins (Astra Zeneca). Britney is inmiddels druk doende om de patiënten te bellen die in aanmerking komen. Indien u in aanmerking komt en nog geen telefoontje hebt gehad, dan kunt u dit een dezer dagen verwachten.

Bent u 65-plus en wilt u ook graag via ons een vaccinatie ontvangen, dan kunt u dit kenbaar maken middels een e-mail naar info@huisartsenpraktijk-obbicht.nl. Wij hebben een reservelijst, maar kunnen niets beloven. U zou dan in aanmerking kunnen komen als we vaccins over hebben. In verband met de hoge telefoondruk verzoeken wij u niet te bellen indien u hiervoor in aanmerking wilt komen. Dit omdat wij de reguliere zorg zo goed mogelijk willen blijven leveren.

Bedankt voor uw begrip.

Team Huisartsenpraktijk Obbicht.

—————————————————————————————————————————————————–

12-2-2021

We krijgen veel vragen rondom de organisatie van het vaccineren. Daarom hier voor u een verdere uitleg.

  • Waarom is het zo belangrijk om te komen op de dag en het tijdstip in de uitnodiging? De vaccins worden aangeleverd in ampullen waar 11 vaccins uit te halen zijn. Als een ampul eenmaal aangebroken is, moet deze binnen 6 uur opgemaakt worden. Dit betekent dat we steeds in  een veelvoud van 11 personen moeten vaccineren. Een hele organisatie dus, wat maakt dat we niet heel flexibel kunnen zijn in betreft dag van vaccineren. We proberen u zo goed mogelijk terwille te zijn, maar moeten ook zuinig en verantwoord omgaan met de vaccins. Verspilling van vaccins kunnen we ons niet permitteren, aangezien uiteindelijk alle inwoners van Nederland in aanmerking moeten kunnen komen voor vaccinatie . Als we een nieuwe ampul aanbreken, moeten we er zeker van zijn dat we deze ook volledig gebruiken binnen deze 6 uur. Daarom dan ook de dringende oproep om te komen op de dag en het tijdstip die met u afgesproken is.
  • Waar kan ik antwoord op mijn vragen vinden? Wij begrijpen het als u vragen heeft en liefst staan we u natuurlijk persoonlijk te woord om deze vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Echter om te voorkomen dat onze doktersassistentes geen tijd meer hebben voor de overige zorg voor u, zouden we u willen verzoeken eerst te bekijken of het antwoord op uw vraag te vinden is op de sites die onderaan dit bericht vermeld staan.

Team Obbicht

 

Bij vragen over het Corona vaccin: kijk  op de site van het RIVM of GGD :

GGD:  https://www.ggdzl.nl/coronavirus

RIVM: https://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie

Wij houden u via onze website en Facebook pagina op de hoogte over de vaccins.

 Call Now Button