Griepprik en Corona vaccinatie

Griepprik en Corona vaccinatie

Griepprik

Griep is een virus waar mensen flink ziek van kunnen worden. Griep is iets anders dan een zware verkoudheid. Vooral mensen 60 jaar en ouder en mensen met bepaalde aandoeningen kunnen ernstig ziek worden. Daarom nodigen huisartsen deze mensen elk najaar uit voor een gratis griepprik. Dit jaar zal de griepprik op zaterdag 22 oktober plaatsvinden in de sint Willibrordus kerk in Obbicht. Indien u in aanmerking komt voor de griepprik, heeft u van ons een uitnodiging ontvangen per post. Hier staat ook het adres, tijdstip en verdere informatie op. Graag de uitnodigingsbrief meenemen naar de kerk. Mensen die niet in staat zijn om naar de kerk te komen, komen wij aan huis vaccineren. Zij krijgen ook een aparte uitnodiging. Indien u verder nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met de assistente.

Voor meer informatie kunt u verder lezen op:

https://www.rivm.nl/griep-griepprik/griepprik/voor-wie-is-griepprik

 

 

Herhaal vaccinatie tegen het Corona virus: 

Het RIVM verwacht dat het coronavirus in het najaar oplaait en de besmettingen zullen toenemen. De minister heeft naar aanleiding daarvan besloten om vanaf de tweede helft van september iedereen van 12 jaar en ouder een herhaalprik tegen corona aan te bieden. Op het moment zijn eerst alle mensen tussen de 12 en 60 jaar met een medische indicatie uitgenodigd voor de herhaalvaccinatie. Zij kunnen in de eerste twee weken van oktober de uitnodiging ontvangen en kunnen bij de GGD een afspraak maken. Indien u 60+ bent, krijgt u de uitnodiging via de GGD.   De mensen die niet naar de GGD kunnen gaan omdat ze slecht ter been zijn, komen wij aan huis vaccineren. Voor verdere informatie kunt u verder lezen op:

https://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/vragen-achtergronden/herhaalprik-tegen-corona

 

 

 Translate »
Call Now Button