Donorregister en de hartenbank

Donorregister en de hartenbank

Een onderwerp waar we graag uw aandacht voor willen  vragen is het donorregister. Wat gebeurt met uw lichaam als u komt te overlijden? Een vraag waar de meeste mensen niet bewust mee bezig zijn maar wel een belangrijke vraag is.

Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar die ingeschreven is in een Nederlandse gemeente staat in het Donorregister. In het Donorregister vult u uw keuze in over donatie van uw organen en weefsels na uw overlijden. Het invullen van uw keuze kan online of per post. Het is belangrijk dat u kiest. Dan weet uw partner of familie of u donor wilt worden of niet. Na uw leven kunt u andere levens redden door u aan te melden als orgaan of weefsel donor. Zo redt u na uw overlijden levens met uw eigen lichaam.

Indien u meer informatie wilt of u wilt zich aanmelden als donor, kijk dan op:

https://www.donorregister.nl/

Het nieuwe Donorregister

De hartenbank:

Ook na je eigen leven kun je helpen om de diagnose en behandeling van hartziekten te verbeteren. Dit kan via de Hartenbank. Hier liggen harten van overleden mensen opgeslagen. Die zijn namelijk heel geschikt voor onderzoek naar hartziekten. Levens redden met je eigen hart.

Wilt u meer weten over de hartenbank? Kijk dan op:

https://www.hartstichting.nl/wetenschappelijk-onderzoek/meedoen-aan-onderzoek/hartenbank

 Translate »
Call Now Button