Artsen tas

Spreekuren

Spreekuren

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn is er in onze praktijk elke dag zowel een ochtend- als middagspreekuur. Om een afspraak te maken kunt u de assistente bellen. Helaas is op dit moment, vanwege corona, online afspraak maken niet mogelijk. Wij willen er namelijk voor zorgen dat patiënten met verkoudheidsklachten niet tegelijk in de wachtkamer  zitten met patiënten die geen verkoudheidsklachten hebben.
Online afspraak maken  (TIJDELIJK NIET MOGELIJK I.V.M. HET CORONA VIRUS
.
Korte vragen kunt u op dit moment nog per email stellen via info@huisartsenpraktijk-obbicht.nl. Vermeldt hierbij uw naam en geboortedatum. We streven ernaar deze binnen 2 werkdagen te beantwoorden. Binnen korte tijd vervalt dit e-mailadres. Uw (medische vragen) kunt u dan nog altijd via de mail stellen, maar dan via het zogenaamde patiëntenportaal. Belt u de assistente om hiervan gebruik te kunnen maken.

Meer tijd nodig ?

Indien u meerdere klachten heeft of meer tijd nodig denkt te hebben, of een afspraak voor meerdere personen wilt maken, geeft u dit dan aan bij het maken van de afspraak bij de assistente. Indien u een afspraak afzegt, wilt u dit dan tijdig doen, dan gebruiken wij die tijd nog voor andere patiënten.

Huisbezoek

Huisbezoeken zijn bedoeld voor patiënten die te ziek zijn om zelf naar de praktijk te komen. Het zou fijn zijn als u een visite uiterlijk 10:00u bij ons aanvraagt. Voor een goede planning heeft de assistente informatie nodig over de aard en de ernst van de klachten. Zij zal hier dan ook naar vragen.

Spoedgevallen

Bel 112 bij een levensbedreigende situatie!.
.
Voor spoedgevallen kunt u  bellen 046-4859494, toets 1. Deze lijn is alleen bedoeld voor spoedeisende klachten en willen we dus zoveel mogelijk vrij houden. Bij verwondingen of spoedeisende klachten kunt u direct naar de praktijk komen, maar het is fijner voor u en voor ons als u vantevoren belt. Wij doen ons best om de wachttijden aan de telefoon voor u zo kort mogelijk te houden.

Avond-, Nacht- En Weekenddienst (ANW)

Huisartsenpost westelijke Mijnstreek en dienstapotheek
(avond, nacht en weekend)

 

Na 17:00 wordt de zorg voor u overgenomen door de huisartsenpost

Let op: dit dient alleen voor spoedgevallen en zorg die niet kan wachten tot de volgende dag.  Liefst helpen we u natuurlijk zelf overdag. Ook bij de huisartsenpost dient u vooraf te bellen om een afspraak te maken!

 

Telefoonnummer huisartsenpost: 046-4009925 voor levensbedreigende situaties bel 112!

U kont ook bellen naar ons nummer 046-4859494, u wordt dan automatisch doorverbonden met de huisartsenpost.

 

Carnavalsmaandag, tweede paasdag, koningsdag, Hemelvaartsdag, tweede pinksterdag, eerste en tweede kerstdag en nieuwjaarsdag is de praktijk gesloten.

De huisartsenpost neemt op deze dagen de spoedzorg van ons over.

 

Adres huisartsenpost: Dr. H. van der Hoffplein 1, 6162 BG Geleen

Praktische informatie

De praktijk is gevestigd op de begane grond in een gezondheidscentrum. Naast onze huisartsenpraktijk bevinden zich in dit gebouw de uitdeelpost van apotheek Urmond en fysiotherapiepraktijk Tenney. Tevens zijn 1 keer per week een logopediste, een diëtist, maatschappelijk werker en ergotherapeute aanwezig.

Inschrijven als nieuwe patiënt

Ben u nog geen patiënt in onze praktijk? U bent van harte welkom!

KLIK HIER

Wij nemen binnen 5 werkdagen contact met u op om een kennismakingsgesprek met de huisarts in te plannen.

Bloedafname

Wij bieden u de mogelijkheid om bij ons in de praktijk bloed te laten prikken. Bloedafname doen wij op afspraak. Dit zorgt ervoor dat u niet lang hoeft te wachten. Om een afspraak te maken belt u ons algemeen nummer 046-4859494. Bij sommige bloedbepalingen moet u nuchter zijn. Staat het niet aangegeven op het formulier en twijfelt u hierover, vraag na bij onze assistente. Bloedafname kan op iedere werkdag van 08.10u- 10:00u.
.
Bloedafname in opdracht van de specialist is ook mogelijk. Om de aanvraag goed af te handelen hebben wij het formulier van de specialist nodig. Lukt het niet om naar de praktijk te komen? Dan kunt u terecht op de volgende locaties:
.
Berg-Urmond
Woonzorgcentrum Urmonderhof
Ma en do:  09.30-10.30u
.
Born
Aldenhof verzorgingshuis
Ma en woe:  09.30-10.30u
.
Grevenbicht
Fysiopraktijk Tenney, Essenstraat
Woe: 09.30 – 10.30u
.
Stein
Socio Centrum Stein
Ma, woe en vrij 09.30-10.30
.
Susteren
Vastrada verzorgingshuis
Ma en do 09.30-10.30

Herhaalmedicatie

Met dit formulier of via het patiëntenportaal kunt u medicijnen aanvragen waarvan de arts heeft gezegd dat u ze mag herhalen (zogenaamde herhaalrecepten).  Twijfelt u of u medicijnen moet blijven gebruiken, neem dan contact op met de assistente. Als de dosering of het gebruik verandert, kunt u dit melden bij de opmerkingen onderaan de pagina. Natuurlijk mag u hiervoor ook met de assistente bellen. Zij helpen u graag verder.
.
Geef bij bestellen van de herhaalrecepten aan waar u deze afhaalt. Heeft u apotheek Urmond en u wilt gebruik maken van de uitdeelpost in de praktijk, geef dan aan uitdeelpost Obbicht. Heeft u apotheek Born en u wilt gebruik maken van de automaat in Obbicht, geef dan aan uitdeelpost Vonderstraat.
.
Indien u een andere apotheek heeft, dit graag duidelijk vermelden. Staat uw apotheek er niet bij, vermeldt uw apotheek dan bij opmerkingen.
.
Heeft u uw recept voor 10.00 uur besteld dan kunt het de volgende werkdag afhalen tijdens de openingsuren van onze praktijk. Heeft u uw recept op vrijdag of op maandag besteld dan kunt u dit dinsdag na 16.00 uur ophalen.
indien u het recept dezelfde dag nodig heeft, neem dan contact met een van onze assistenten.
.
Van uw receptaanvraag krijgt u geen bevestiging!

Doktersassistente

De doktersassistente heeft dagelijks haar eigen spreekuur.

U kunt bij haar terecht voor o.a.:

 • Herhaalrecepten
 • Het meten van de bloeddruk
 • Aanstippen van wratten
 • Het verbinden van wonden
 • Oren uitspuiten, verwijderen oorsmeer
 • Hechtingen verwijderen
 • Zwangerschapstest alleen op medisch indicatie
 • Urine onderzoek, urine monster opvangen
 • Suiker- en Hb-controle
 • Uitstrijkjes maken (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
 • Vaccinaties
 • Zwachtelen en tapen
 • Verstrekken van informatiefolders

 

Maak hiervoor telefonisch een afspraak.

 

Praktijkondersteuning

Er zijn twee soorten praktijkondersteuners

 

1. Praktijkondersteuner somatiek: De praktijkondersteuner somatiek biedt zorg en ondersteuning aan chronisch zieken en ouderen. Bijvoorbeeld bij diabetes, astma, longziekten en hart- en vaatziekten. Zo hebben ouderen met meerdere aandoeningen één vast aanspreekpunt. En een huisbezoek is vaak mogelijk.

 

2. Praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg: De praktijkondersteuner GGZ ondersteunt de huisarts bij de behandeling van patiënten met psychische klachten. De praktijkondersteuner GGZ inventariseert en analyseert wat er bij u speelt en bespreekt samen met u de mogelijke vervolgstappen.

Klachtenprocedure

Als huisartsenpraktijk willen wij ons werk graag zo professioneel mogelijk uitvoeren en vinden wij het belangrijk dat u ons vertrouwt. Natuurlijk kan het voorkomen dat u geen goed gevoel heeft over het contact met onze praktijk. Zo vindt u bijvoorbeeld dat u niet serieus bent genomen of heeft u de praktijk niet goed kunnen bereiken. Wij willen dat dan graag zo snel mogelijk weten, zodat wij dit met u kunnen bespreken en wij ervan kunnen leren.
.
Mocht het gesprek met ons niet tot een bevredigend resultaat leiden, dan kunt u een beroep doen op de klachtenregeling. Zie hiervoor:  https://skge.nl
.
U kunt ook informatie vinden op thuisarts.nl. https://www.thuisarts.nl/rechten-en-plichten-van-patienten

Meer informatie? Thuisarts.nl!

Kijk voor meer informatie op www.thuisarts.nl. Thuisarts.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten. U kunt de informatie op de website gebruiken:

 • om gezond te blijven;
 • om klachten zelf aan te pakken;
 • als u zich afvraagt wanneer u naar de huisarts moet gaan;
 • als u zich wilt voorbereiden op een gesprek met uw huisarts;
 • als u de uitleg en adviezen nog eens na wilt lezen na een bezoek aan uw huisarts;
 • als u op zoek bent naar meer informatie over een onderwerp.

Huisartsen gebruiken Thuisarts.nl als ondersteuning bij hun voorlichting aan patiënten voor, tijdens en na het consult.

Call Now Button
Translate »