Artsen tas

Spreekuren

Spreekuren

Korte vragen kunt u via het patiënten portaal aan ons stellen via het zogenaamde e-consult.  We streven ernaar deze binnen 2 werkdagen te beantwoorden.
.
Heeft u nog geen patiënten portaal en zou u dat graag willen? Vul dan het aanvraagformulier in: https://huisartsenpraktijk-obbicht.nl/activeer-uw-patientenportaal/
.
Vermeldt hierbij uw naam, geboortedatum en mobiel nummer. het emailadres dat u gebruikt om ons te mailen, wordt ook gebruikt om het account aan te maken.  Houdt er wel rekening mee dat u een eigen emailadres en mobiel nummer nodig heeft. Per emailadres en per mobiel nummer kunnen we maar 1 account aanmaken.

Meer tijd nodig ?

Indien u meerdere klachten heeft of meer tijd nodig denkt te hebben, of een afspraak voor meerdere personen wilt maken, geeft u dit dan aan bij het maken van de afspraak bij de assistente.
.
Indien u een afspraak afzegt, wilt u dit dan tijdig doen (minimaal 2 uur van tevoren), dan kunnen wij die tijd nog voor andere patiënten gebruiken.
.
Het kan altijd een keer gebeuren dat u door een onverwachte situatie niet op het spreekuur kunt verschijnen. Hier hebben wij zeker begrip voor. Als u, zonder bericht ,niet verschenen bent, nemen wij contact met u op om te bespreken wat de reden was. Gebeurt het nog een keer, dat u niet verschijnt, dan zijn wij genoodzaakt deze afspraak bij u in rekening te brengen. Dit wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Huisbezoek

Huisbezoeken zijn bedoeld voor patiënten die te ziek zijn om zelf naar de praktijk te komen. Het zou fijn zijn als u een visite uiterlijk 10:00u bij ons aanvraagt. Voor een goede planning heeft de assistente informatie nodig over de aard en de ernst van de klachten. Zij zal hier dan ook naar vragen.

Spoedgevallen

Bel 112 bij een levensbedreigende situatie!
.
Voor spoedgevallen kunt u  bellen 046-4859494, toets 1. Deze lijn is alleen bedoeld voor spoedeisende klachten en willen we dus zoveel mogelijk vrij houden. Bij verwondingen of spoedeisende klachten kunt u direct naar de praktijk komen, maar het is fijner voor u en voor ons als u vantevoren belt. Wij doen ons best om de wachttijden aan de telefoon voor u zo kort mogelijk te houden.

Avond-, Nacht- En Weekenddienst (ANW)

Huisartsenpost westelijke Mijnstreek en dienstapotheek

(avond, nacht en weekend)

 

Na 17.00u wordt de zorg voor u overgenomen door de huisartsenpost.

Let op: dit dient alleen voor spoedgevallen en zorg die niet kan wachten tot de volgende dag.  Liefst helpen we u natuurlijk zelf overdag. Ook bij de huisartsenpost dient u vooraf te bellen om een afspraak te maken.

 

Telefoonnummer huisartsenpost: 046-4009925 voor levensbedreigende situaties bel 112!

U kunt ook bellen naar ons nummer 046-4859494. U wordt dan automatisch doorverbonden met de huisartsenpost.

 

Carnavalsmaandag, tweede paasdag, koningsdag, Hemelvaartsdag, tweede pinksterdag, eerste en tweede kerstdag en nieuwjaarsdag is de praktijk gesloten.

De huisartsenpost neemt op deze dagen de spoedzorg van ons over.

 

Adres huisartsenpost:
Dr. H. van der Hoffplein 1
6162 BG Geleen

Praktische informatie

De praktijk is gevestigd op de begane grond in een gezondheidscentrum. Behalve onze huisartsenpraktijk bevinden zich in dit gebouw de uitdeelpost van apotheek Urmond en fysiotherapiepraktijk Tenney. Tevens zijn 1 keer per week een logopediste, een diëtist, maatschappelijk werker en ergotherapeute aanwezig.

Inschrijven als nieuwe patiënt

Ben u nog geen patiënt in onze praktijk? U bent van harte welkom!
.

KLIK HIER

.
Wij nemen binnen 5 werkdagen contact met u op om een kennismakingsgesprek met de huisarts in te plannen.

Bloedafname

Wij bieden u de mogelijkheid om bij ons in de praktijk bloed te laten prikken. Bloedafname doen wij op afspraak. Dit zorgt ervoor dat u niet lang hoeft te wachten. Om een afspraak te maken belt u ons algemeen nummer 046-4859494. Bij sommige bloedbepalingen moet u nuchter zijn. Staat het niet aangegeven op het formulier en twijfelt u hierover, vraag na bij onze assistente. Bloedafname kan op iedere werkdag van 08.10u- 10:00u.
.
Bloedafname in opdracht van de specialist is ook mogelijk. Om de aanvraag goed af te handelen hebben wij het formulier van de specialist nodig. Lukt het niet om naar de praktijk te komen? Dan kunt u terecht op de volgende locaties:

Stein

Socio Centrum Stein, Stadhouderslaan 220.  Ma t/m vrij 08.00-11.30u
.

Susteren

Vastrada verzorgingshuis, kloosterstraat 11. Ma en do 09.00-11.00u. di,wo,vrij 8.00-9.00u

 

Odacomplex Sittard

Odasingel 657c. ma en wo 8.00-11.00u.  di en do 8.00-9.00u

 

Zuyderland Medisch Centrum

Dr.H.van der Hoffplein 1.  ma t/m vrij 7:30-17:00u

Herhaalmedicatie

Met dit formulier of via het patiëntenportaal kunt u medicijnen aanvragen waarvan de arts heeft gezegd dat u ze mag herhalen (zogenaamde herhaalrecepten).  Twijfelt u of u medicijnen moet blijven gebruiken, neem dan contact op met de assistente. Als de dosering of het gebruik verandert, kunt u dit melden bij de opmerkingen onderaan de pagina. Natuurlijk mag u hiervoor ook met de assistente bellen. Zij helpen u graag verder.
.
Geef bij bestellen van de herhaalrecepten aan waar u deze afhaalt. Heeft u apotheek Urmond en u wilt gebruik maken van de uitdeelpost in de praktijk, geef dan aan uitdeelpost Obbicht. Heeft u apotheek Born en u wilt gebruik maken van de automaat in Obbicht, geef dan aan uitdeelpost Vonderstraat.
.
Indien u een andere apotheek heeft, dit graag duidelijk vermelden. Staat uw apotheek er niet bij, vermeldt uw apotheek dan bij opmerkingen.
.
Heeft u uw recept voor 10.00 uur besteld dan kunt het de volgende werkdag afhalen tijdens de openingsuren van onze praktijk. Heeft u uw recept op vrijdag of op maandag besteld dan kunt u dit dinsdag na 16.00 uur ophalen.
indien u het recept dezelfde dag nodig heeft, neem dan contact met een van onze assistenten.
.
Van uw receptaanvraag krijgt u geen bevestiging!

Doktersassistente

De doktersassistente heeft dagelijks haar eigen spreekuur.

U kunt bij haar terecht voor o.a.:

   • Herhaalrecepten
   • Het meten van de bloeddruk
   • Aanstippen van wratten
   • Het verbinden van wonden
   • Oren uitspuiten, verwijderen oorsmeer
   • Hechtingen verwijderen
   • Zwangerschapstest alleen op medisch indicatie
   • Urine onderzoek, urine monster opvangen
   • Suiker- en Hb-controle
   • Uitstrijkjes maken (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
   • Vaccinaties
   • Zwachtelen en tapen
   • Verstrekken van informatiefolders

 

Maak hiervoor telefonisch een afspraak.

 

Praktijkondersteuning

Er zijn twee soorten praktijkondersteuners

 

1. Praktijkondersteuner somatiek: De praktijkondersteuner somatiek biedt zorg en ondersteuning aan chronisch zieken en ouderen. Bijvoorbeeld bij diabetes, astma, longziekten en hart- en vaatziekten. Zo hebben ouderen met meerdere aandoeningen één vast aanspreekpunt. En een huisbezoek is vaak mogelijk.

 

2. Praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg: De praktijkondersteuner GGZ ondersteunt de huisarts bij de behandeling van patiënten met psychische klachten. De praktijkondersteuner GGZ inventariseert en analyseert wat er bij u speelt en bespreekt samen met u de mogelijke vervolgstappen.

Klachtenprocedure

Als huisartsenpraktijk voeren wij ons werk graag zo professioneel mogelijk uit, met aandacht voor u. Toch kan het voorkomen dat u geen goed gevoel heeft over het contact met onze praktijk. Wij willen dat dan graag zo snel mogelijk weten, zodat wij dit met u kunnen bespreken en wij ervan kunnen leren.
.
Mocht het gesprek met ons niet tot een bevredigend resultaat leiden, dan kunt u een beroep doen op de klachtenregeling. Zie hiervoor:  https://skge.nl
.
U kunt ook informatie vinden op thuisarts.nl. https://www.thuisarts.nl/rechten-en-plichten-van-patienten

Meer informatie? Thuisarts.nl!

www.thuisarts.nl is een website waar u betrouwbare informatie kunt vinden over gezondheid en ziekten. U kunt de informatie op de website gebruiken:

   • om gezond te blijven;
   • om klachten zelf aan te pakken;
   • als u zich afvraagt wanneer u naar de huisarts moet gaan;
   • als u zich wilt voorbereiden op een gesprek met uw huisarts;
   • als u de uitleg en adviezen nog eens na wilt lezen na een bezoek aan uw huisarts;
   • als u op zoek bent naar meer informatie over een onderwerp.

Huisartsen gebruiken Thuisarts.nl als ondersteuning bij hun voorlichting aan patiënten voor, tijdens en na het consult.

Translate »
Call Now Button