Ecrevissestraat 1

6125 AW Obbicht

046-4859494

Bij spoed toets 1

Gezonde levensstijl

Gezonde levensstijl 

Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Lichaamsbeweging, voeding en het verminderen van stress zijn belangrijk voor je gezondheid.

 

Lichaamsbeweging:

Zorg dat je iedere dag een uur intensief beweegt. Ga opzoek naar een sport die je daadwerkelijk leuk vindt zodat je niet met tegenzin gaat. Voor de een is dit een flink stuk wandelen in de buitenlucht en voor de ander is dit een uur voetballen. Er zijn 323 verschillende sportsoorten. Ga opzoek naar de soort lichaamsbeweging die bij jou past.

 

Voeding en drinken:

Een gezonde volwassene heeft ongeveer 35 ml water per dag per kilogram lichaamsgewicht nodig.

Voorbeeld: 70 kilogram lichaamsgewicht x 35 ml water = 2450 ml water per dag.

Tips om je water intake te verbeteren:

 • Zorg dat je altijd een fles water bij je hebt. Wanneer je fles naast je staat, drink je consequenter.
 • Snel uitgekeken op water? Je hebt in de meeste winkels siroop waar geen suikers inzitten. Zo kun je water af en toe afwisselen met een smaakje.
 • Hou bij hoeveel water je gedronken hebt. Je hebt hier ook apps voor zodat je een herinnering krijgt. Je kunt natuurlijk ook zelf een wekkertje zetten tussendoor. Voor je het weet, gaat het vanzelf.

Een gezonde levensstijl is niet het zelfde als een dieet. Vaak wordt met dieet een energie beperkt dieet bedoeld, ofwel een afvaldieet. Het doel van een afvaldieet is gewichtsverlies. Aan veel bekende afvaldiëten zitten nadelen. Het Voedingscentrum adviseert gewicht te verliezen door een gezond en volwaardig voedingspatroon in combinatie met voldoende beweging.

80-20 regel toepassen:

Lekker én gezond? Het kan echt!

Voeding is erg belangrijk voor je gezondheid. Voeding is de brandstof voor jou lichaam. Hoe gezonder je eet, hoe beter je lichaam kan functioneren. Natuurlijk begrijpen wij ook dat je af en toe wilt genieten van een frietje zonder dat je je schuldig voelt. De 80-20 regel kan jou hier bij helpen. 80% van de tijd eet je volgens de schijf van vijf, onbewerkte producten. 20% van de tijd mag je ook bewerkte producten eten.

Via het Voedingscentrum kun je precies bereken hoeveel calorieën je lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Ook staan hier voorbeelden van maaltijden en lekkere recepten op om je op weg te helpen. Gezond eten is ook lekker. Er zijn genoeg kookboeken en recepten op Google waarmee je gezonde EN lekkere eten voor jezelf kunt maken.

 

Negatieve stress verminderen:

Stress wordt veroorzaakt door stress hormonen. Een natuurlijk proces van je hersenen. Hoe je met deze stress omgaat is echter van groot belang voor je gezondheid. Stress kan namelijk een probleem worden voor je lichaam als je hier niet goed mee om gaat.

Bekijk de tips om stress te verminderen op: https://www.thuisarts.nl/stress/ik-wil-beter-omgaan-met-stress

 

Zorg goed voor jezelf en voor je lichaam, je lichaam zal je dankbaar zijn!

Bronnen:

https://www.thuisarts.nl/gezond-leven

https://mobiel.voedingscentrum.nl/nl.aspx

https://www.thuisarts.nl/stress/ik-wil-beter-omgaan-met-stress

Wilt u ook aan de slag om uw levensstijl te verbeteren? Kijk dan eens op bovenstaande sites voor betrouwbare informatie.

Translate »

Dossier inzage

Uw huisarts zet alle informatie over uw gezondheid in de computer. Dat heet een medisch dossier. De huisarts zet er bijvoorbeeld in welke ziektes u heeft, welke onderzoeken en behandelingen u heeft gehad en welke medicijnen u gebruikt. Zo staan uw medische gegevens allemaal bij elkaar.

Gegevensuitwisseling

Hoe werkt het Landelijk Schakelpunt?

Je (huis)arts en je apotheken kunnen hun computer aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via het LSP kunnen ze jouw belangrijkste medische gegevens delen. Een andere zorgverlener kan die medische gegevens bekijken.
In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe het LSP werkt als je op de huisartsenpost komt.

Herhaalmedicatie

U kunt via deze website uw eigen chronisch actieve medicatie herhalen.

Als u langere tijd één of meerdere medicijnen gebruikt, heeft de apotheek speciaal voor u een gratis service: zij zorgen ervoor dat uw medicijnen op een vooraf afgesproken tijdstip klaar staan. U hoeft dan bijna nooit meer een herhaalrecept bij uw huisarts aan te vragen.

E-Consult

Bij minder dringende klachten kunt ons een e-Consult sturen. Onze praktijk beantwoord uw vraag dan meestal binnen 48h. Omdat u niet belt scheelt dit ons inkomende telefoontjes en helpt dit ons om drukte te spreiden.

Nog geen account?

Neem contact op met de doktersassistente of klik op de knop

Toch liever telefonisch? Bel voor een afspraak

Uitslagen onderzoek

Via Mijn Medisch Dossier is het mogelijk om inzage in uw medisch dossier te verkrijgen. Het is mogelijk om inzicht te verkrijgen in onderstaande punten:

– Laboratoriumuitslagen (overzicht van metingen die uw zorgverlener met u heeft gedeeld)
– Lichamelijk onderzoek (de diagnostische waarden: bloeddruk, lengte en gewicht)
– Toegangslogboek (overzicht van wie er inzage heeft in uw medisch dossier)
– Verslaglegging (per onderwerp de voorlopige conclusie en gemaakte afspraken (E&P regels)
– Overgevoeligheden en bijzonderheden
– Mijn documenten (in- en uitgaande correspondentie, bijvoorbeeld verwijsbrieven)

– Actueel medicatieoverzicht

Wij nemen nieuwe patiënten aan

Schrijf u in via het formulier

Wij zijn open voor nieuwe inschrijvingen.

U kunt zich laten inschrijven in de praktijk als u in een van de onderstaande woonplekken woont:

 • Obbicht
 • Berg aan de maas
 • Urmond
 • Grevenbicht
 • Buchten
 • Born
 • Holtum
 • Guttecoven
 • Einighausen
 • Limbricht
 • Roosteren


Vul met formulier volledig in. Wij nemen binnen 5 werkdagen contact met u op om een kennismakingsgesprek met de huisarts in te plannen.

Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u een telefonische terugbelafspraak maken. 

Neem hiervoor contact op met onze doktersassistente.

Bel voor een afspraak

Onze WebApp

Door onze WebApp heeft u altijd inzicht in uw eigen medische gegevens: bekijk bloeduitslagen en specialistenbrieven, lees wat uw huisarts u heeft geadviseerd. Daarnaast kunt u herhaalmedicatie bestellen, een afspraak plannen of om een e-mailconsult vragen.

Herhaalrecept Bestellen

Verwijderen

Heb ik wel een afspraak nodig?

Gebruik de keuzehulp:

Liever telefonisch? Bel voor een afspraak

Call Now Button Ga naar de inhoud