De jaarlijkse griepepidemie is begonnen
De GGD waarschuwt voor de toename van griepbesmettingen en andere (luchtweg) infecties zoals het RS-virus en Norovirus. Al deze virussen zorgen voor een ontsteking van het slijmvlies in de luchtwegen. Dit geeft klachten zoals een verstopte neus, niezen, hoesten en keelpijn. Griep (influenza) verloopt vaak wat ernstiger. De ziekte begint vaak plotseling met koude rillingen, snotteren, hoofdpijn, spierpijn en koorts. Deze koorts kan binnen twaalf uur oplopen tot 39°C of hoger en duurt meestal drie tot vijf dagen.
Meer informatie over de griep, RS-virus en Norovirus:
(https://www.thuisarts.nl/griep/ik-heb-griep)
(https://www.thuisarts.nl/rs-virus)
(https://www.thuisarts.nl/buikgriep/ik-heb-buikgriep-door-norovirus)
Adviezen bij klachten
Je kunt niet helemaal voorkomen dat je een luchtweginfectie krijgt. Met de volgende algemene adviezen kun je wel de kans verkleinen dat je het virus doorgeeft aan iemand anders:
De werknemers in de praktijk zullen bij deze klachten zoveel mogelijk afstand proberen te houden. Als deze afstand niet mogelijk is, zullen we een mondkapje dragen.
Heeft u een afspraak nodig?
We willen u vragen goed na te gaan bij u zelf of het wel nodig is om de praktijk de bezoeken. Onderstaande websites kunnen u helpen om in te schatten of een afspraak nodig is. U mag hiervoor natuurlijk ook de assistente bellen als u twijfelt. Ook kunnen we voor u een telefonische afspraak maken of u kunt uw vraag stellen via het patiënten portaal zodat u de praktijk niet hoeft te bezoeken.
Links:
https://moetiknaardedokter.nl/
https://www.thuisarts.nl/buikgriep/ik-heb-buikgriep-door-norovirus
https://www.rivm.nl/nieuws/jaarlijkse-griepepidemie-lijkt-begonnen
Door onze WebApp heeft u altijd inzicht in uw eigen medische gegevens: bekijk bloeduitslagen en specialistenbrieven, lees wat uw huisarts u heeft geadviseerd. Daarnaast kunt u herhaalmedicatie bestellen, een afspraak plannen of om een e-mailconsult vragen.
Wij zijn open voor nieuwe inschrijvingen.
U kunt zich laten inschrijven in de praktijk als u in een van de onderstaande woonplekken woont:
Vul met formulier volledig in. Wij nemen binnen 5 werkdagen contact met u op om een kennismakingsgesprek met de huisarts in te plannen.
Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u een telefonische terugbelafspraak maken.
Neem hiervoor contact op met onze doktersassistente.
Via Mijn Medisch Dossier is het mogelijk om inzage in uw medisch dossier te verkrijgen. Het is mogelijk om inzicht te verkrijgen in onderstaande punten:
– Laboratoriumuitslagen
– Lichamelijk onderzoek
– Toegangslogboek
– Verslaglegging
– Overgevoeligheden en bijzonderheden
– Mijn documenten
– Actueel medicatieoverzicht
Bij minder dringende klachten kunt ons een e-Consult sturen. Onze praktijk beantwoordt uw vraag dan meestal binnen 48h.
Neem contact op met de doktersassistente of klik op de knop
U kunt via deze website uw eigen chronisch actieve medicatie herhalen.
Als u voor een langere tijd medicatie moet gebruiken, kunt u een jaarrecept aanvragen bij de apotheek. U hoeft dan niet elke 3 maanden een nieuw recept aan te vragen. De apotheek maakt de medicatie dan automatisch voor u klaar.
Uw huisarts zet alle informatie over uw gezondheid in de computer. Dat heet een medisch dossier. De huisarts zet er bijvoorbeeld in welke ziektes u heeft, welke onderzoeken en behandelingen u heeft gehad en welke medicijnen u gebruikt. Zo staan uw medische gegevens allemaal bij elkaar.
Je (huis)arts en je apotheken kunnen hun computer aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via het LSP kunnen ze jouw belangrijkste medische gegevens delen. Een andere zorgverlener kan die medische gegevens bekijken.
In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe het LSP werkt als je op de huisartsenpost komt.