172017nov

CBD-olie

Recent is CBD-olie, ook wel wiet-olie of cannabis genoemd, meerdere keren in het nieuws geweest. Er wordt ook gemeld dat het zou kunnen helpen bij een scala aan klachten, echter wetenschappelijk is dit nog niet voldoende onderbouwd.

In een recente aflevering van Radar wordt de CBD olie besproken, en blijkt helaas dat er vaak andere doseringen en andere stoffen in de olie zitten dan op de verpakking vermeld staat. Dit kan de werking beïnvloeden, maar ook onnodig risico’s/ bijwerkingen veroorzaken.

Als huisartsen van de Huisartsenpraktijk Obbicht, sluiten wij ons aan bij dit standpunt. Mocht u na deze informatie er toch voor kiezen om CDB olie te gebruiken dan adviseren wij u om het in de praktijk door te geven, dit i.v.m. mogelijke negatieve invloed op bepaalde ziektebeelden en veranderde werking/ risico’s bij uw eventuele andere medicatie.

Tik op het filmpje om de uitzending van radar te bekijken.

Is het gebruik van wiet-olie wel veilig? Het is het nieuwe wondermiddel, CBD-olie, in de volksmond wiet-olie genoemd. Pijnklachten, slaapproblemen, ontstekingen; een paar druppels CBD-olie en de klachten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Soms…
RADAR.AVROTROS.NL